Justice League: Profesionální recenze jsou online, Snyderův sestřih prý snese srovnání s Avengers, ale zázraky nečekejte


 Povedlo se napravit zklamání z roku 2017?

Justice League z roku 2017 rozhodně není tím, co si fandové přáli. Změna na pozici režiséra se na filmu odrazila a ne v dobrém slova smyslu. DC komiksovka v sobě kombinuje temný nádech a vizuální hrátky Zacka Snydera, s odlehčeností a humorem Josse Whedona a prostě to nezafungovalo tak, jak si Warner Bros. a fandové přáli. 

Diváci tak dlouho volali po sestřihu Justice League kompletně od Zacka Snydera. A jak víme, ten bude. Premiéra se odehraje 18. 3. 2021 na streamovací službě HBO Max a někteří novináři už měli šanci film vidět nyní. Co na něj říkají?

V první řadě byste podle všeho neměli očekávat zázraky. Pokud si sundáte fanouškovské brýle, tak podle novinářů dostanete zřejmě lepší film, než je verze z roku 2017, ale podle některých recenzentů to stále není ono a k dokonalosti filmu ještě dost věcí chybí. 

Ano, přibylo množství zatím neviděných materiálů a jsou často obrazově lákavé, ale někdy nepřidávají ději žádnou větší hodnotu. Alespoň podle některých novinářů. 

Stopáž cca 4 hodiny je snesitelná, ale tempo údajně občas "hapruje" a to především v první polovině. Podle některých by tak nebylo od věci film trochu zkrátit (byť s tím asi fandové nebudou souhlasit). 

Dál také existuje problém s tím, že Steppenwolf (Ciarán Hinds) stále není dostatečně výrazným padouchem a byť se o něm tentokrát dozvíme o něco víc, tak to prostě není záporák, který by zaujal tak, jak by protivník Justice League měl. 

Nicméně, obecně převažují kladné názory s tím, že je tu několik výrazných posunů vpřed ve srovnání s filmem z roku 2017. V první řadě příběh působí srozumitelněji a drží lépe při sobě s tím, že dává větší smysl a stejně tak postavy dostaly více prostoru, což Justice League hodně prospívá. Často je pak zmiňován Cyborg v podání Raye Fishera, který prý odvádí skvělou práci. 

Pokud jde o tón filmu, tak byly vyseknuty některé ne úplně povedené vtipy, ovšem humor úplně nezmizel a občas se objevují scény s nadhledem ve stylu Josse Whedona.

Nepřekvapivě silnou stránkou jsou vizuály, film vypadá skvěle, speciální efekty jsou propracované a akce svižná, což se od Snydera dalo čekat. 

Pokud jde o hudbu, tak za tou v případě Snyderova sestřihu stojí Junkie XL a podle některých novinářů je soundtrack velmi povedený, ale jiní tvrdí, že není špatný, ovšem úplně zapamatovatelný také ne.

Dobrou zprávou je, že nová verze Justice League tentokrát ustojí srovnání s marvelovskými Avengers, což byl původní plán v roce 2017, ale nevyšel. Tentokrát ano. 

Finální verdikt tak v mnoha případech (ale rozhodně ne ve všech) zní, že jde (bez ohledu na výtky, kterých není úplně málo) o jeden z nejlepších komiksových filmů za dlouhou dobu, ale podle některých to není tak zlomová událost, jak si někteří přáli.

Ze 108 recenzí na RottenTomatoes je tak 75 % kladných, na Metacritic je průměrné hodnocení 55 % (33 recenzí). 

Zdroj: Warner Bros./HBO Max/DC Entertainment (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat