Kapitán Amerika nebyl Mjolniru hoden už v Age of Ultron a původně měl být Kapitán jedním z Kamenů nekonečna

Pár zajímavostí o Kapitánovi.

Jednou z velmi diskutovaných věcí, které se týkají Avengers: Endgame (2019) bylo to, že Steve Rogers/Kapitán Amerika (Chris Evans) bez mrknutí oka používal Mjolnir a jak víme, tak toho je schopen jen ten, kdo je toho hoden (plus Hela, která ho přímo nepoužívala, ale dokázala ho udržet ve vzduchu a zničit).

Víme, že v Avengers: Age of Ulton (2015) byl Kapitán jediným (kromě Thora), kdo byl schopen kladivem alespoň lehce pohnout.

Je tu tedy otázka, kdy začal být hoden toho, aby používal Mjolnir. V minulosti se sice objevila vyjádření režisérského dua Russoových, že toho byl Kapitán schopen už v době Age of Ultron, ale nechtěl zahanbit Thora (Chris Hemsworth). Ale jak se zdá, je tomu trochu jinak.

Alespoň to tak vypadá z vyjádření scenáristů Christophera Markuse a Stephena McFeelyho, kteří si myslí, že v Age of Ultron toho ještě Kapitán nebyl hoden, došlo k tomu až v době, kdy vyřešil své neshody s Tony Starkem/Iron Manem (Robert Downey Jr.), které vedly k Občanské válce.

Otázkou je, zda mají "pravdu" Russoové nebo scenáristé, to už si musí rozhodnout každý z nás, k jakému názoru se přiklání víc.

A když už došla řeč na Kapitána Ameriku, tak se podle bratří Russoových přemýšlelo o tom, že by přímo Kapitán byl jedním z Kamenů nekonečna a to konkrétně Soul Stone. Ano, byla tu ta myšlenka, že by se ukázalo, že Soul Stone není Kamenem v pravém slova smyslu, ale jde o bytost s čistým srdcem.

Nakonec tahle idea ale použita nebyla a asi je to dobře, je to moc šílené i na komiksový film.

Zdroj: Twitter/CB, Twitter. Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat