Režisér kultovního Temného rytíře věří, že bude marvelovský Black Panther nominován na Oscara za nejlepší snímek

Proč by ne.

Christopher Nolan je extrémně chválený tvůrce, který má kromě jiného na kontě milovanou trilogii o Batmanovi. A právě Nolan věří, že marvelovský film Black Panther bude nominován na Oscara v kategorii "Nejlepší film".

Filmař to naznačil na večírku, který následoval po letošním udílení Oscarů a řekněme, že je to docela překvapení.

Black Panther je extrémně finančně úspěšný film a také patří k nejlépe hodnoceným marvelovským projektům, nicméně není to úplně typický oscarový kandidát. A když se nominace nedočkal Logan (2017), pak asi těžko čekat, že nominaci získá Black Panther

SOUVISEJÍCÍ: LETOŠNÍ PŘEDÁVÁNÍ OSCARŮ BYLO NEJMÉNĚ SLEDOVANÉ V HISTORII

Ovšem, proslýchá se, že Disney hodlá bojovat za to, aby se příběh z Wakandy nominace dočkal. To ale dělal i Warner Bros. v případě Wonder Woman (2017) a také nic.

To, že se jsou komiksové filmy (pokud nemluvíme o technických kategoriích a výjimce v podobě Heatha Ledgera) často akademií přehlíženy, je docela smutné a je to jen další důvod toho, proč zájem o udílení Oscarů klesá.

Pokud tedy chtějí dámy a pánové v porotě ukázat, že nejsou tak "zaprdlí", jak se říká, možná by měli zvážit, zda nedat šanci komiksovým filmům i v nejprestižnějších kategoriích.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat