Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Thor?

Kdo je urostlý blond bůh?

Thor Odinson pochází ze světa jménem Asgard. Některými jsou jeho obyvatelé považováni za bohy. A ano, ve srovnání s "obyčejnými" lidmi jsou Asgarďané dlouholetí a velmi mocní.

Thor rozhodně dispozice boha má. Je to svalovec, silák a jeho kladivo Mjölnir vyvolává respekt (nebo spíše vyvolávalo, ale to je už jiný příběh).

Thor je jediným členem Avengers, který nepochází z planety Země a podle mnohých je Thor jednou z nejsilnějších bytostí v Marvelovském filmovém universu vůbec.

Blond bůh měl vcelku příjemné dětství. Prožíval ho jako syn královského páru a čas trávil se svým nevlastním bratrem Lokim.

Ale nezapomněl i trénovat, takže se z něj brzy vyklubal jeden z nejlepších bojovníků z Asgardu. Ovšem, jeho otec Odin nebyl úplně nadšen z toho, že by Thor měl být jeho nástupcem. A není divu, choval se jako rozmazlený a krutý fracek.

A také nebyl zrovna rozvážný. Jeho činy nakonec ohrozily samotný Asgard a tak ho Odin za trest vykázal na Zemi, kde se měl naučit pokoře.

To se povedlo. Thor si navíc naši malou modrou planetu oblíbil a rozhodl se, že bude jejím ochráncem. Také proto se stal jedním ze zakládajících členů Avengers.

A jeho schopnosti přišly Avengers vhod. Thor je extrémně silný, odolný, je to vynikající válečník, rychleji se uzdravuje a dokáže manipulovat s elektřinou.

Mimochodem, původně se Marvel rozhodl Chrise Hemswortha vyřadit ze seznamu kandidátů na postavu Thora, ale šéf Marvel Studios Kevin Feige si ho prosadil. A herec se mu odvděčil tak, že pro roli opravdu dřel, přibral nějakých 9 kg svaloviny.

Mezi dalšími kandidáty byli bratr Chrise Liam, Brad Pitt, ale třeba i Tom Hiddleston (který nakonec získal roli Lokiho).

Postavu Thora stvořili (jako inspirace posloužila severský mytologie) Stan Lee, Larry Lieber a Jack Kirby. Poprvé se Thor objevil v komiksové sérii Journey into Mystery a to v srpnu 1962.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat