Představiteli Jar Jar Binkse je líto, že se zapomnělo na jeho přínos filmovému světu

Co ho štve?

Jar Jar Binks patří k nejvíce nenáviděným filmovým postavám všech dob. Ovšem, ať už si o postavě jako takové myslíme, co chceme, Jar Jar výrazně posunul kupředu technologii motion-capture (jsou snímány pohyby herce a přeneseny do počítače).

A představitele Jar Jar Binkse Ahmeda Besta mrzí, že se na to zapomíná:

"Děkuji všem za projevenou lásku, speciálně pak fandům Star Wars. Jar Jar je větší než já nebo můj výkon. I když jsme jako herci v první linii, pokud jde o úspěchu nebo neúspěch postav, které hrajeme, co je důležitější je úspěch v podobě přenesení práce na stříbrné plátno. Jar Jar pomohl vytvořit pracovní rytmus, proces a lakmusový test pro všechny počítačově vytvořené postavy do tohoto dne a to díky tomu, že kód byl přepisován v reálném čase, podle toho jak jsem se pohyboval. Popřít místo Jar Jara ve filmové historii znamená upřít stovkám VFX techniků, animátorů, kodérů a producentů jejich respekt. Lidem jako John Knoll, Rob Coleman a mnoho dalších, se kterými jsem pracoval dva roky po konci hlavního natáčení, abychom vám přinesli tyto filmy. Je tu vtip, který používám, když se o tom mluví, Jar Jar chodil, aby Glum mohl běhat. Glum běhal, takže Na´vi mohli létat. Díky, že jste mi zvedli náladu."

Je to opravdu nefér. Ano, Jar Jar byl nesmírně otravný (za to ovšem nemůže Ahmed), ale skutečně měl velký dopad na to, jak dnes vypadají grafiky vytvořené filmové postavy. Takže troška respektu není od věci.

Zdroj: Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat