Natočit pokračování k filmu Já, legenda by byla blbost, prohlásil režisér

A bylo by to vynucené.

Film I Am Legend (2007) s Willem Smithem byl povedenou postapokalyptickou podívanou, která vydělala nějakých 585 milionů dolarů. Ale málokdo asi přemýšlel o pokračování s ohledem na to, jak byl příběh ukončen.

A ani režisér Francis Lawrence si nemyslí, že by byl dobrý nápad pokračovat. Stejně tak si nemyslí, že by měl vzniknout prequel:

"Studio opravdu opravdu chtělo, aby se s něčím přišlo a já prostě nevěděl, jak to udělat. Brzy poté, co film vyšel jsem si uvědomil, 'Lidé se přišli podívat na posledního muže na Zemi. Natočili jsme posledního muže na Zemi, on na konci filmu zemřel, nemůžeme to udělat znovu.' Ale lidé ho jako postavu zbožňovali. Není to Indiana Jones v tom smyslu ikonické postavy, kterou prostě chcete vidět znovu a znovu a znovu. A prostě by působilo vynuceně natočit prequel... A udělat něco, co na film navazuje a nemít ho v tom nebo musíte udělat něco opravdu pitomého, něco jako, 'Vědci vzali jeho DNA a nějak ho oživili!' A to by byla opravdu blbost a a tak jsem to tak nějak zavrhl."

Ano, dalo by se to nějak vymyslet, ale souhlasím s Francisem, pravděpodobně by to působilo buďto hloupě nebo vynuceně.

Nebo snad stojíte o další film Já, legenda?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat