Výzkumníci zjistili, proč jsou filmy od Marvelu úspěšnější než projekty od DC

Tušíte?

Je to "odvěký" spor. Fandové Marvelu a milovníci DC se hádají jako koně o tom, které filmy jsou lepší. A pokud jde o tržby a hodnocení, tak aktuálně s velkou rezervou vítězí Marvel.

Je ale těžké přesně určit, proč tomu tak je. Někdo bude tvrdit, že díky příběhu, někdo, že díky efektům, někdo, že díky obsazení a takhle by se dalo dlouho pokračovat.

Ovšem, u každého argumentu se určitě objeví hromada lidí, kteří s ním nebudou souhlasit. Ale naštěstí tu máme výzkumníky, kteří se rozhodli zjistit, proč Marvel dává DC na frak.

Společnost ZappiStore (skrze ADWEEK) snímala reakce diváků při sledování trailerů na filmy od DC i Marvelu a zjistila, že důvodem toho, že je Marvel úspěšnější je ten, že DC komiksovky vyvolávají emocionální reakci během akčních a trikových scén (zatímco u momentů, kde postavy nebojují jsou diváci "chladní"), ale marvelovské upoutávky působí díky postavám a humoru.

Právě to u publika spouští silnou citovou reakci. A navíc dlouhodobější než v případě akčních scén. Jednoduše řečeno se Marvelu daří nabízet postavy, které diváky osloví, zatímco DC filmy sice bodují díky akci, ale reakce na ni rychle "vyšumí".

Slabinou DC je tak to, že jeho postavy nemají na diváka takový vliv, jako ty od Marvelu, ke kterým si diváci vytvářejí silnější pouto.

Souhlasíte?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat