Oscarová herečka tvrdí, že komiksovky ničí filmový žánr. Co na to režisér Strážců Galaxie?

James Gunna reaguje na kritiku Jodie Foster.

Oscarová herečka Jodie Foster se nedávno nechala slyšet, že komiksové projekty "ničí" filmový svět (celý článek). To samozřejmě nezůstalo bez odezvy. Kromě jiných se vyjádřil také režisér/scenárista marvelovek Guardians of the Galaxy James Gunn:

"Myslím si, že Foster nahlíží na filmy zastaralým způsobem, kdy spektakulární film nemohl vybízet k zamyšlení. Je to často pravda, ale ne vždy. Její názor je velmi běžný a není úplně bezdůvodný. Říkám to proto, že spousta sérií filmů je nějakým způsobem bezduchá - a to je skutečné riziko pro budoucnost filmů. Ale je tu několik výjimek. Pokud chce kino přežít, věřím, že spektakulární filmy POTŘEBUJÍ mít vizi a srdce a to obvykle nemají. A někteří z nás dělají, co mohou, aby to změnili. Vytváříme kreativní filmy, které jsou inovativní, lidské a promyšlené, to je to, co mě na této práci baví. Ale abychom byli fér, alespoň s ohledem na vyjádření Foster, zdá se, že filmařinu vnímá jako něco, co je primárně o jejím osobním růstu. Pro mě to může být jeden z důvodů, proč to dělám, ale pokud se utratí hromada milionů dolarů za film, pak ten musí být o něčem víc, než jen o tom - je to o komunikaci... Ale respektuji Foster a její talent a to, co udělala pro filmy a cením si toho, že má jiný pohled na hollywoodský svět."

Komiksové filmy stojí stamiliony dolarů, takže je jasné, že na nich budou chtít studia vydělat. A to asi nepůjde, pokud se supehrdinské projekty stanou jen filozofujícími dramaty bez velkolepých akčních scén.

A to je očividně jasné i Gunnovi, jehož reakce je hodně trefná, co říkáte?

P. S.: Mimochodem, režisér Logana James Mangold s Gunnovým vyjádřením také souhlasí. A to Logan nebyl žádným bezduchým blockbusterem.

Zdroj: Twitter
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat