Režisér Star Wars: The Last Jedi brání diskutovanou scénu s princeznou Leiou

Co k tomu dodal? POZOR, SPOILERY!!!

Jednou z nejvíce diskutovaných scén ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů (recenze) byl okamžik, kdy Leia (Carrie Fisher) poté, co byla vymrštěna do volného vesmíru použila Sílu a vrátila se zpět do bezpečí lodi.

A já jsem tenhle moment ocenil, protože bylo konečně naplno ukázáno, že Leia má v sobě velké množství Síly, stejně jako její bratr Luke Skywalker (Mark Hamill).

Ovšem, některým divákům se tento okamžik nelíbil. Rian Johnson si za ním ale stojí:

"To bylo něco, na co se Kathy (Kathleen Kennedy, šéfka Lucasfilmu, pozn. redakce) vždy ptala: Proč se to nikdy neprojevilo u Leiy? Očividně učinila rozhodnutí, protože v Návratu Jediho jí Luke řekl, ´Máš také tuhle moc.´ Líbila se mi myšlenka, že to není Luke, který se koncentruje, aby dosáhl na lightsaber; je to instinkt přežití, jako když slyšíte příběhy o rodičích, jejichž dítě uvízlo pod autem a projevila se u nich nadlidská síla nebo o topící se osobě, která se vyškrábala na hladinu. V to je v podstatě ona, jejíž boj ještě neskončil. Chtěl jsem, aby se to v jejím případě stalo a věděl jsem, že to bude riskantní. Je to velký moment a jsem si jistý, že to působí různými způsoby na různé lidi, ale pro mě je to opravdu emocionálně uspokojivá věc."

Pro mě také. Líbilo se mi to, potěšilo mě to. A co vás?


Zdroj: LA Times


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat