Scenárista Doctora Strange je naštvaný, protože RottenTomatoes blokovalo recenze Justice League

A není sám.

Pokud chodíte na server RottenTomatoes, abyste zjistili, jak kritici hodnotí filmy/seriály atd., tak jste si asi všimli, že v případě Justice League (recenze) byly recenze zdržovány do poslední chvíle. A to se samozřejmě mnohým nelíbilo.

Mezi nimi je i spoluscenárista marvelovského Doctora Strange (2016) C. Robert Cargil:

"Co mě upřímně vyděsilo je, že všechny recenze na tento film byly na této stránce pozdrženy. V době, kdy se z Rotten Tomatoes stal tak využívaný server - vlivný a běžně navštěvovaný a navíc, když člověk googluje filmy, objeví se hodnocení v informačním boxu přímo na Googlu - webové stránky spoléhají na to, že vzrušující blockbustery jako Justice League pomohou skrze recenze přitáhnout diváky a objeví díky tomu jejich stránky a autory. Já tuhle stránku používám každý den, abych si pročetl pozitivní i negativní recenze, obvykle od kritiků, kterým věřím. Ale tento víkend, ani několik hodin před prvním promítáním filmu tam prostě nebyly. Pokud jde o Rotten Tomatoes, nebyly zveřejněny žádné recenze tohoto filmu. A to přesto, že stovky recenzí byly online. Chci, aby byla Justice League dobrá a úspěšná? Ne, chci, aby skvělá a vydělala hromadu peněz. Stejně jako to udělala Wonder Woman. Protože chci vidět (a možná i natáčet) mnohem víc skvělých komiksových filmů."

S tím se dá souhlasit. RottenTomatoes má velký vliv a "blokovat" recenze je minimálně dost sporný krok. Nebo si myslíte, že to bylo v pořádku?


Zdroj: IndieWire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat