Všichni jsme věřili, že se filmové universum DC jmenuje DC Extended Universe. Ale není to tak

Cože?

Pokud jde o filmy od Marvelu, ty oficiálně spadají do MCU (marvelovské filmové universum). U projektů konkurenčních firem Warner Bros. a DC se věřilo, že se jejich svět nazývá DCEU (DC Extended Universe).

To je termín, který používali v podstatě všichni. Ale teď, po několika letech, vyšlo najevo, že nejde o oficiální výraz.

Potvrdil to redaktor Abraham Riesman ze serveru Vulture, který vedl rozhovor s šéfy DC a Warner Bros. Geoffem Johnsem a Diane Nelson:

"Na počátku mé reportáže mi zástupce WB/DC prozradili, že u nich nikdo nepoužívá termín ´DC Extended Universe´ a není to oficiální. A nevědí, kdo s tím přišel."

Podle všeho poprvé tohle spojení použil v létě roku 2015 autor Keith Staskiewicz. Termín se uchytil a DC a Warner Bros. to nechaly být. Ale aktuálně daly najevo, že nejde o oficiální označení.

Ovšem, nebylo ani řečeno, jak společnosti svůj filmový svět nazývají. A aby to bylo ještě více matoucí, tak bylo nedávno oznámeno, že vznikne nová značka, pod jejíž hlavičkou budou vycházet komiksové filmy, které ale nebudou zasazeny do DCEU (celý článek) nebo jak se vlastně onen filmový vesmír jmenuje.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat