Fandové Hvězdných válek se bouří. Nechtějí, aby J.J. Abrams režíroval devátou epizodu

Proč ne?

Nedávno bylo oznámeno, že po odchodu Colina Trevorrowa z režisérské pozice u deváté epizody Star Wars ho nahradí režisér sedmé epizody J.J. Abrams. A zatímco někteří z toho mají radost, jiní nejsou nadšení.

Dokonce vznikla petice, která má dát vědět, že lidé Abramse na režisérském křesle nechtějí. A důvod? Ten zní následovně:

"Většina fanoušků souhlasí s tím, že Abramsova vize pro sedmou epizodu vyústila v předělávku Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje. Nebyla tam doslova žádná kreativita a žádné riziko. Taková samolibost nemůže být směrem této trilogie. Konkrétněji, měřítkem pro úspěchu Star Wars filmu nemůžou být tržby. Lucasfilm a Disney potřebují poslouchat kritiku fanoušků. Fandové Star Wars si zaslouží víc. Vyžadují něco ví."

S tím, že sedmá epizoda se až příliš blížila čtvrté rozhodně souhlasím. Když jsem film poprvé viděl, přišlo mi, že se dívám spíše na reboot, než na sedmý díl, takže s výtkami autorů petice souhlasím.

Nicméně, zatím posbírala necelých 700 hlasů, takže pochybuji o tom, že ji v Lucasfilmu budou brát v potaz. Sice jim jistě záleží na tom, aby bylo spokojeno, co nejvíce lidí, ale faktem je, že sedmá epizoda vydělala ohromné peníze (2,07 miliardy dolarů) a recenzenti také příliš nepeskovali. Těžko si tak představit, že Abramse budou chtít nahradit.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Abrams by spíš mohl natočit další Star trek, ty se mu narozdíl od SW 7 povedly.

    OdpovědětVymazat