Devátou epizodu Star Wars bude režírovat J.J. Abrams

Vstoupí dvakrát do stejné galaxie.

Nedávno se objevila informace, že Colin Trevorrow opouští režisérské křeslo u deváté epizody Hvězdných válek. Disney a Lucasfilm tak musely najít nástupce. A už ho mají.

SOUVISEJÍCÍ: DEVÁTÁ EPIZODA STAR WARS PŘIŠLA O REŽISÉRA

Bude jím J.J. Abrams, tedy muž, který natočil Star Wars: Síla se probouzí (2015). Proslýchá se, že studio zvažovalo jednoho z režisérů předchozích epizod, tedy J.J. Abramse nebo Riana Johnsona (který má na starosti Star Wars: Poslední z Jediů) a nakonec se přiklonilo k prvnímu jmenovanému.

Což není překvapením, jde o filmaře, který se osvědčil a umí spolupracovat s Disneyem, což očividně není snadné. Důkazem budiž to, že několik režisérů v předchozích pár měsících odešlo od projektů z universa Star Wars s klasickým vysvětlením "kreativní rozdíly". 

J.J. se ale na rozdíl od některých kolegů zvládá dohodnout s šéfy obří firmy, která vlastní půlku Hollywoodu a tak se jeví jako vhodný kandidát na režiséra deváté epizody. Navíc symbolicky uzavře novou trilogii, kterou sám odstartoval. Filmař také napíše scénář společně s Chrisem Terriem.

Osmá epizoda má premiéru 14. prosince tohoto roku, devátá 23. května 2019.

Jste rádi, že režii dostal na starost Abrams?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat