DC na to jde opačně, než Marvel, nechce příliš propojovat své filmy

Dobrý nebo špatný krok?

DC a Warner Bros. se snaží dýchat Marvelu na krk, ale zatím se jim to až tak nedaří (ne v případě hraných filmů, u animovaných je situace opačná). Také proto, že zřejmě nemají ucelenou koncepci svých filmů. V případě několika budoucích projektů se dost zmatkuje, mění se režiséři i data premiér.

A tak není divu, že se šéf DC Geoff Johns a šéfka Warner Bros. Diane Nelson rozhodli změnit celkovou strategii komiksových filmů. Ty na sobě už nebudou tak závislé jako v minulosti.

"Určitě je naším záměrem posunout se kupředu s využitím kontinuity, která nám pomůže se ujistit, že nic nevybočí z cesty způsobem, který by nedával smysl, ale není tu žádný tlak na to, aby tu byl celkový příběh nebo propojení v tomto vesmíru," nechala se slyšet Nelson.

"Film není o dalším filmu. Některé filmy spojují určité postavy, například Justice League. Ale pokud jde například o Aquamana, tak není naším cílem propojit ho se všemi filmy," dodal Johns.

DC tedy opět jde opačným směrem, než kterým se vydal Marvel, který si dává záležet na tom, aby na sebe jednotlivé filmy navazovaly.

Navíc DC vytvoří novou značku, pod jejíž hlavičkou budou vznikat komiksové filmy, které nebudou součástí DCEU (DC Extended Universe). Jako například projekt o zrodu Jokera.

"Bude to zatím nepojmenovaná značka pro příležitostné filmy, které budou kompletně odděleny od všeho ostatní, zasazené úplně mimo filmové universum," poznamenal Geoff, který také dodal, že název značky bude prozrazen brzy.

Líbí se vám nápad příliš nepropojovat jednotlivé filmy nebo máte raději strategii Marvelu?


Zdroj: Vulture
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat