Režisérka brutálního filmu Punisher se pustila do tvůrců Hellboye. Proč?

Jaký má důvod?

Nedávno bylo oznámeno, že jednou z nových postav, které uvidíme v rebootu Hellboye, bude i jaguárdlak Ben Daimio.

Toho ztvární charismatický herec Ed Skrein, ale problém je ten, že v komiksové verzi má Ben japonsko-americký původ, zatímco Ed má rakousko-britské kořeny. Takže došlo k nešvaru známému jako "whitewashing".

To v podstatě znamená, že tvůrci obsazují do původně nebělošských rolí herce světlé pleti. A aktuálně jde o dost citlivé téma. Hlavně s ohledem na to, že asijští herci jsou v Hollywoodu obsazováni do výraznějších rolí velmi málo.

Ed Skrein
Na druhou stranu, filmaři do role původně irské postavy Alice Monaghan povolali Sashu Lane, která má afro-americké a maorské předky. Takže se nedá říct, že by "vybělili" všechny postavy.

Faktem je, že změna původu u Bena Daimio nevadí tvůrci Hellboye Miku Mignolovi, který na Twitteru napsal Edu Skreinovi, že je šťastný, že bude ve filmu hrát. Ovšem, některé jiné osobnosti nejsou až tak nadšené.

Například režisérka drsného filmu Punisher: War Zone (2008) Lexi Alexander napsala na Twitteru:

"Producent a režisér by tím měli být zahanbeni. Ale i herci by měli začít přijímat zodpovědnost za své volby."

No, je trošku naivní očekávat, že by herec odmítl roli v pravděpodobném hitu, protože předloha pro jeho postavu má jinou barvu pleti. Ruku na srdce, kdo z nás by to udělal?

Film se začne natáčet v září, datum premiéry zatím známo není.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat