Režisér Pátého elementu se pustil do kritiky Kapitány Ameriky. Co se mu nelíbí?

Luc Besson má výhrady.

Kapitán Amerika (Chris Evans) patří k neoblíbenějším postavám od Marvelu, ale ne všichni jsou jeho fanoušky. Například francouzský režisér Luc Besson má výhrady už k samotnému jménu postavy:

"Co mě trápí je to, že to vždy předvádí nadvládu Ameriky a to, jak jsou skvělí. Myslím tím, jaká země na světě by měla žaludek na to, pojmenovat film Captain Brazil nebo Captain France? Mám dojem, že žádná! Bylo by nám trapně a řekli bychom, ´Ne, ne, no tak, to nemůžeme udělat.´ Oni můžou. Můžou to pojmenovat Captain America a všichni si myslí, že je to normální. Nejsem tu kvůli propagandě, jsem tu kvůli odvyprávění příběhu."

Ano, Kapitán Amerika je velmi vlastenecký název, na druhou stranu, existují filmy, ve kterých nemá hrdina podobné jméno a nenosí štít s vlajkou a přesto jsou to tak vlastenecké projekty, až je to nepříjemné. Kapitán Amerika se v tomto ohledu docela krotí.

Obecně je Luc ze superhrdinského žánru dost zmatený:

"Před deseti lety to bylo skvělé, tehdy jsme viděli prvního Spider-Mana a Iron Mana. Ale teď je tu páté, šesté, sedmé pokračování, superhrdina spolupracuje s jiným superhrdinou, ale není to ta samá rodina. Ztrácím se v tom."

Řekněme si to upřímně, Besson očividně není fandou superhrdinského žánru. Možná také trochu proto, že zatímco komiksové filmy často vydělávají velké sumy, nové sci-fi Luca Valerian a město tisíce planet zatím nevypadá na finanční trhák.

Souhlasíte nebo nesouhlasíte s Lucem Bessonem?

Zdroj: CinePop
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Nj, kritizuje postavu... ne film... :D Captain Amerika je přece komiksový charakter. Dokonce mu to i pokazím, Captain France existuje v komiksu... :D Ale jeho zlobu chápu Sci-fi filmy si také zaslouží více pozornosti.

    OdpovědětVymazat