Posr*l si to u špatných lidí, prohlásili tvůrci o šokující smrti z finále sedmé řady ze Hry o trůny

Co dalšího dodali? POZOR, SPOILERY!!!

V závěru sedmé řady Game of Thrones došlo k jedné překvapivé smrti, když byl zabit Malíček (Aiden Gillen). A právě o této události se rozpovídali tvůrci seriálu David Benioff a Dan Weiss:

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE ZÁVĚRU SEDMÉ ŘADY GAME OF THRONES

"Jsme velcí fandové práce Aidana na The Wire a jiných filmech a televizních seriálech. Je to prostě jeden z těch lidí, u kterých víte, že předvedou něco opravdu dobrého. A stejně tak s Aidanem netušíte, co vám nabídne. Je schopen změnit věci podivným a okouzlujícím způsobem, ale současně je to zlepšení pro postavu v seriálu. Malíček je velmi odlišnou postavou, než jsme si původně představovali a velkou zásluhu na tom má právě Aidan. Je prostě fenomenální herec a někdo, se kterým je skvělé trávit čas. Rádi jsme měli na téhle jízdě Malíčka, ale on si to p*ral u špatných holek," poznamenal David Benioff.

"Zopakuji to, že je na jeho výkonu něco nádherně podivného a většina pochází z toho, co přináší této postavě. Malíčka téměř změnil v mystické ztělesnění touhy po moci a bujícího chaosu. Ve všem, co dělá je něco neproniknutelného. Je to jako sloupávat jednotlivé vrstvy kůže a nikdy nezjistit, co je pod maskou. Bylo skvělé s ním pracovat a pravidelně vylepšoval to, na čem pracoval. Ale byl jsem s jeho finálním výkonem v seriálu opravdu spokojen," dodal Dan Weiss.

"Byl to jeden z těžších hovorů oznamujících smrt, které jsme museli udělat. Z určitého pohledu je vedlejší postavou, pokud se podíváte na čas, který strávil na obrazovce. Skutečnost, že Malíček vyčnívá, když lidé o seriálu mluví a když my na seriál myslíme, to je zásluha Aidana. Dokázal, že pokud byl ve scéně Malíček, mysleli jste na něj. A pokud je v centru scény, stejně jako v případě finále, je naprosto fascinující. Měli jsme v seriálu spoustu úmrtí a tohle bylo jedno z těch nejlepších. Dianna Rigg (představitelka Olenny Tyrell, pozn. redakce) byla své postavě věrná do úplného konce a Malíček stejně tak - jeho vlastním zbabělým a děsivým způsobem," pokračoval Benioff.

A co dodal ke smrti Malíčka sám jeho představitel Aiden Gillen?

"Během interview (bylo publikováno v roce 2015, pozn. redakce) se mě zeptali, jak si myslím, že zemře. Řekl jsem, že se domnívám, že Arya bude tou, kdo zasadí finální úder. To mi bylo slíbeno. A v dané scéně, když přišel do místnosti a Arya vytáhla dýku, věděl, že hra začíná. To, že hra začala tušil už ve čtvrté epizodě, kdy mu Bran řekl, ´Chaos je žebříkem.´ Když s něčím takovým Bran přišel, bylo to více než náhoda. To byla chvíle, kdy se půda pod jeho nohama začala měnit..."

Jak se vám finále sedmé řady líbilo? A bude vám Malíček chybět?

Zdroj: EW, EW

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat