Zvláštní důvod, proč byla postava Hawkinse z Predátora zabita tak brzy

Jaký k tomu byl důvod?

Shane Black si vybudoval pověst jako režisér (Iron Man 3) a scenárista (Smrtonosná zbraň), ale také se příležitostně věnuje herectví. Jednou z jeho nejvýraznějších rolí byla postava Hawkinse z kultovního filmu Predátor (1987). Ta ale byla zabita velmi rychle. Proč? Na to zná odpověď producent Predátora John Davis:


"Shane byl opravdu skvělý scenárista, který zrovna napsal výtečný scénář nazvaný Smrtonosná zbraň. Chtěli jsme, aby přepsal scénář k Predátorovi. Takže jsme ho dali do filmu, protože je herec. A my ho tam měli a zeptali se ho, zda by scénář přepsal a on prohlásil, že v případě tohoto filmu je herec a ne scenárista. Takže byl první postavou, která byla zabita. Byl zabit po sedmi minutách."

Shrnuto, Shane nechtěl přepsat scénář, protože byl najat jako herec a tak tvůrci jeho hrdinu odpravili, aby přepsal scénář. Kruté ale praktické.

A asi netřeba připomínat, že se Shane do predátořího universa vrátil. Aktuálně pracuje (jako scenárista a režisér) na nové verzi Predátora, která do kin dorazí 2. srpna příštího roku.

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat