Autor Hry o trůny chystá další fantasy pecku pro stanici HBO

George R.R. Martin připravuje další zajímavý seriál.

George R.R. Martina všichni znají jako autora knižní série Píseň ledu a ohně, která inspirovala kultovní seriál Hra o trůny. Ale George už není "jen" spisovatel, ale také producent a právě jako producent se bude podílet na novém seriálu stanice HBO, který našel inspiraci u temné fantasy Who Fears Death od autorky jménem Nnedi Okorafor.

Kniha vyšla v roce 2014 a zaměřuje se na postapokalyptickou Afriku, ve které zuří krvavá válka mezi kmeny. Jedna dívka, jejíž vesnice byla vyvražděna a ona byla znásilněna, se vydá do pouště, aby tam našla vysvobození v podobě smrti.

Místo toho se jí ale narodí dcera, jejíž vlasy i kůže mají barvu písku. Žena věří, že její dcera je výjimečná a pojmenuje ji Onyesonwu, což ve starověkém jazyce znamená "Kdo se bojí smrti?".

Očekává se, že Onye bude žít jako vyvrženec, protože je plodem znásilnění, ale ona není obyčejným dítětem. Začnou se u ní projevovat unikátní schopnosti. A poté, co navštíví říši duchů zjistí děsivou pravdu, někdo mocný se jí pokouší zabít...

Vydává se tak na dobrodružství, ve kterém poznává přírodu, tradice, historii, pravou lásku a duchovní tajemství její kultury a nakonec také zjistí, proč byla pojmenována "Kdo se obává smrti."

Z toho by se mohla vyklubat zajímavá podívaná, temná, drsná a mystická. Zatím bohužel není známo, kdy by se mohlo začít natáčet, ani, kdy by mohl seriál dorazit na obrazovky.

Zdroj: Amazon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat