Překvapivě obyčejný důvod, proč má Luke Skywalker zelený světelný meč

Proč má barvu jakou má?

Většina mečů, kterými se ohánějí Jediové, jsou modré nebo zelené (frajer Mace Windu má fialový), ale původně se počítalo s tím, že to bude ještě jednodušší. Ti zlí budou mít červené, ti hodní modré. Jenže, Luke Skywalker (Mark Hamill) se oháněl zeleným světelným mečem.

Původně měl mít sice také modrý, ale nakonec došlo ke změně. A důvod byl až překvapivě prostý. Modrý meč by byl na planetě Tatooine, která měla velmi modré nebe, špatně viditelný. A tak se filmaři jednoduše rozhodli, že bude zelený. Prozradil to jeden z členů štábu Paul Hidalgo:

"Záměr byl takový, že světelný meč bude modrý. V dané době v tomto universu, pokud všichni víme, byly červené a byly modré. I když bychom rádi udělali více tajemným důvod, proč je zelený a co vše to znamená, někdy se za věcmi skrývají pragmatické filmařské důvody."

Opravdu to není kdovíjak zajímavý důvod. Modrá byla špatně viditelná a tak bylo rozhodnuto, že bude zelený. Tečka. Žádná symbolika, žádné skryté důvody.

Uvidíme, jaký meč bude mít Luke v osmé epizodě nazvané Star Wars: Poslední z Jediů, která se na plátna kin dostane 14. prosince tohoto roku.

Zdroj: Vanity Fair
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat