Neill Blomkamp přemýšlí o dalším filmu z universa kultovní sci-fi District 9. Vetřelec 5 je podle něj u ledu

Jedna dobrá a jedna špatná zpráva.

Neill Blomkamp zabodoval díky výtečné sci-fi District 9 (2009). Následně natočil několik více či méně úspěšných filmů a také se začalo mluvit o tom, že dohlédne na pátého Vetřelce. Mnoho lidí tak zklamalo, když bylo oznámeno, že projekt v blízké budoucnosti nevznikne. Optimisté ale doufali, že se to změní. Podle slov Neilla to tak ale nevypadá:

"Ano, myslím, že je to naprosto mrtvý projekt. Měl by to být v tuhle chvíli přesný odhad. Je to smutné. Prací na něm jsem strávil spoustu času a měl jsem dojem, že to bylo opravdu skvělé... Ridley (Ridley Scott, duchovní otec série Alien, pozn. redakce) byl jedním z mých idolů, když jsem vyrůstal. Je tak talentovaný a natočil tenhle film, který mě poslal určitým směrem. Chtěl jsem k tomu mít respekt a ne pošlapat svět, který vytvořil. Myslím, že pokud by situace byla jiná a já neměl dojem, že jsem se dostal až příliš blízko něčemu, k čemu má očividně velké osobní pouto, mohlo by to skončit jinak. Ale chtěl jsem to respektovat tak moc, jak jen to bylo možné."

Proslýchá se, že Ridley nechtěl, aby mu někdo znovu "sahal" na jeho milovaného Vetřelce a tak se rozhodl, že na následující filmy dohlédne sám. Nedávno dokonce prohlásil, že jich bude hromada, ale následně se nechal slyšet, že by jich nakonec mohlo být mnohem méně.

SOUVISEJÍCÍ: VETŘELEC SE DOČKÁ DVOU, ALE MOŽNÁ JEN JEDNOHO POKRAČOVÁNÍ

Ať tak nebo tak, Neill na pětku Vetřelce nedohlédne, takže se soustředí a jinou práci a vypadá to, že by mohl natočit dvojku District 9, respektive projekt zasazený do totožného universa:

"... Plánuji natočit další film z tohoto světa. Vrátit se a pracovat s WETA (firma zabývající se speciálními efekty, pozn. redakce) a natočit další film bude skvělé, ale cokoliv, co už existuje by nemuselo být to pravé pro to, o co se tu snažíme."

Zřejmě tak chce natočit něco úplně nového, ne klasické pokračování.

Mrzí vás, že Blomkamp nenatočí Vetřelce 5?

Zdroj: The Verge
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat