Návštěvnost kin: Wonder Woman zabodovala. Ale ne tolik jako předchozí filmy od DC

Princezna Diana slušně vydělala.

O víkendu měla premiéru Wonder Woman a očekávalo se, jak zaboduje. Provází ji pověst nejlepšího filmu od DC za poslední roky, ale pochvalné recenze nemusí vždy znamenat slušné tržby. Tentokrát ale kladné ohlasy pomohly a Wonder Woman startuje se 100,51 miliony dolarů ze severoamerických a kanadských kin.

Je to slušná částka, ale tvůrci asi zklame fakt, že jde o nejnižší start ze všech projektů z DC Extended Universe.

SOUVISEJÍCÍ: JAK SI VEDLY PŘEDCHOZÍ FILMY OD DC?

Druhé místo obsadila také novinka a to animáč Captain Underpants: The First Epic Movie, který si odnáší 23,5 milionů dolarů. To není moc, většina animovaných projektů startuje s vyššími tržbami, ale Captain Underpants byl výrazně levnější než mnoho konkurenčních projektů. Vyšel na 38 milionů dolarů.

Bronz patří Pirátům z Karibiku: Salazarova pomsta. Od minulého týdne došlo k poklesu tržeb o skoro 66 % a aktuálně si film připisuje 21,61 milionů dolarů a celosvětově zatím pátí Piráti vydělali zhruba půl miliardy dolarů.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 sice aktuálně utržili jen 9,73 milionů dolarů, ale celkově mají na kontě už 816,58 milionů dolarů a jsou na tom lépe než jednička (773,33 milionů dolarů).

Pátá příčka patří zklamání v podobě Pobřežní hlídky. Ta o víkendu vydělala 8,5 milionů a dosavadní tržby jsou 67,22 milionů dolarů při rozpočtu 69 milionů dolarů. Od filmu se čekalo mnohem víc.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat