Jak vznikl legendární zkrvavený smajlík z Watchmen?

Jak se zrodil ikonický symbol?

Pokud znáte komiks/film Watchmen, tak víte, že jedna z postav jménem Comedian nosí smajlíka s trochou krve. Z toho se stal v podstatě jeden ze symbolů oceňované komiksové série. Jak vůbec nápad na tenhle odznak vznikl? To prozradil kreslíř Dave Gibbons pro EW, který promluvil o tom, jak se zrodil kostým pro Comediana:

"Můj první pokus ho navrhnout spočíval v tom, že mu dám vojenskou uniformu, něco jako khaki-zeleno-hnědou vojenskou uniformu, kamufláž. Ale samozřejmě to vypadalo trochu nevýrazně, protože kamufláž má ze své podstat splývat s pozadím. Takže jsem si pomyslel, ´Co kdybych ho oblékl do černé? Co když bude nosit tenhle opravdu tmavý kostým a byl skutečně funkční s množstvím opasků s náboji a popruhy a kapsami a věcmi odkazujícími na hvězdy a pruhy?´ Takže jsem namaloval černou postavu a měl hvězdu na jednom rameni a červené a bílé pruhy na druhém. Vypadal velmi vážně, takže jsem si pomyslel, ´Zajímalo by mě, co by ho trošku rozjasnilo?´ Takže na náčrtu, který jsem udělal, jsem nakreslil malý žlutý odznak se smajlíkem, byl to skoro ledabylé, protože jsem si myslel, že je to zajímavý kontrast. Tahle velká temná postava s trochou zářivé šílené barvy. Když jsem s tím přišel, nevěděl jsem, co s tím Alan (Alan Moore, tvůrce komiksu, pozn. redakce) udělá. A stalo se z toho to, co se stalo. Ale pokud by mě tenhle symbol nenapadl, potom bychom se vydali jiným směrem. Je to běžná součást kreativního procesu. Napadá vás spousta věcí a někdy něco prostě funguje."

A tohle opravdu fungovalo. Smajlík je nedílnou součástí Watchmenů, což platí jako pro komiks, tak pro sice ne moc finančně úspěšný, ale povedený film z roku 2009.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat