Tvůrce Terminátora varuje, stroje jsou teď hodně velkou hrozbou

James Cameron se obává strojů.

Filmy Terminátor jsou varováním před stroji, které začnou ohrožovat lidstvo. A v době, kdy vznikly první filmy to bylo opravdu jen sci-fi. Nicméně v poslední době se stále častěji mluví o možnostech umělé inteligence, samostatně přemýšlejících strojích a podobných tématech.

Duchovní tvůrce Terminátora James Cameron má ale z překotného vývoje technologií obavy:

"Myslím, že je to mnohem větší hrozba, než byla v roce 1984, kdy vznikl Terminátor. Čelíme automatizaci zaměstnání. Všichni neustále mluví o tom, že nám ´ti zatracení přistěhovalci kradou práci.´ Hádejte co, lidi. Nejsou to přistěhovalci, jsou to roboti."

Cameron se tedy neobává toho, že na nás Skynet vypálí nukleární rakety, ale spíše toho, že stroje připraví lidi o práci a je to oprávněná obava. Firmy se pokouší čím dál víc šetřit zaměstnancích a tak se snaží, co nejvíce pracovních procesů automatizovat a logicky tak přichází mnoho lidí o práci.

Pokud jde o filmovou sérii Terminátor, tak po chladném přijetí zatím posledního filmu Geninys (2015) ze strany kritiků, se studio rozhodlo dál nepokračovat, ale aktuálně se objevují informace, že by se přece jen mohlo na dalším projektu začít pracovat a to pod dohledem samotného Camerona. Také Arnold Schwarzenegger přislíbil návrat, přestože původně tvrdil, že už v sérii Terminátor hrát nechce.

Zdroj: Yahoo Movies
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat