Tvůrce komiksu Živí mrtví zabil veleoblíbenou postavu. A omluvil se za to

Kterou? POZOR, SPOILERY!!!

Tvůrci seriálu The Walking Dead se sice u komiksové předlohy výrazně inspirují, ale občas se od ní odkloní. K tomu došlo i v případě postavy jménem Andrea (Laurie Holden). Nejen, že hraná podoba nebyla mezi diváky (díky chování v jejích posledních epizodách) zrovna veleoblíbená, ale především seriálová Andrea zemřela na konci třetí řady, zatímco ta komiksová stále žila.

To už ale neplatí, autor komiksu Robert Kirkman Andreu zabil. Konkrétně k tomu došlo v 167. dílu a mnohé to nemile zaskočilo. Komiksová Andrea totiž byla populární postavou. Byla silná, skvělá střelkyně a také přítelkyně Ricka a mateřská postava pro Carla (podobně jako Michonne v seriálu).

Ve 165. dílu komiksu byla Andrea pokousána Chodcem během záchrany Eugena a o dvě čísla později ji Rick bodl nůž do hlavy.

Tvůrce komiksu Robert Kirkman si byl vědom toho, že to spoustu lidí nepotěší a tak se v daném komiksu rovnou omluvil:

"Je mi to líto. Je mi to líto kvůli mně i kvůli fanouškům i kvůli Andree. Přijde mi, jako bych zabil blízkého kamaráda. Úmrtí v této sérii nejsou brána na lehkou váhu, nikdy nejsou napsána v odlehčeném duchu. Dopadají na mě, stejně jako dopadají na vás. Tyhle postavy jsou pro mě velmi důležité a jejich smrti jsou i pro mě velmi smutné."

Dál Kirkman dodal:

"Andrea je mrtvá a příběh pokračuje. Nevěděl jsem, proč se to muselo stát... ale věděl jsem, že k tomu dojde. Vím, že je to další důležitý bod zvratu v životě téhle série. Vím, že smrt Andrey bude mít význam a bude v následujících letech rezonovat v různých příbězích. Ale i tak se mi to nelíbí. Stále mě to rozrušuje. Zbožňoval jsem Andreu a bude mi opravdu chybět."

Otázkou je, jaký dopad to bude mít na seriál. Jak bylo řečeno, Andrea už je mrtvá, ale Michonne (Danai Gurira), která více méně (spíše více) přebrala její roli, je stále na živu. To by mohlo znamenat, že ji čeká smrt. Ale filmaři se ne vždy drží předlohy, takže rozhodně není vytesáno do kamene, že se rozloučíme s Michonne.

Pokud jde o osmou řadu, tak ta se objeví zřejmě v říjnu.

Zdroj: ComicBook

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat