Režisér Strážců Galaxie chtěl ve filmu postavou z Fantastické čtyřky a k jaké chybě týkající se Stana Lee se přiznal

Kterou?

Guardians of the Galaxy Vol. 2 jsou doslova natřískaní různými odkazy a pomrknutími na komiksové fandy. A původně mělo být takových překvapení víc. Ve filmu se totiž měl objevit záporák z komiksů Fantastic Four jménem Annihilus nebo po tom alespoň režisér filmu James Gunn toužil. Prozradil to na Facebooku:

"Opravdu mám rád postavu Annihiluse. A byla tu šance, že bych použil Annihiluse jako záporáka v jednom z těchto filmů."

To ale není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Jak bylo řečeno, Annihilus pochází z komiksů Fantastická čtyřka a na její zfilmování vlastní práva FOX, ne Marvel. Tím pádem nakonec režisér nemohl tuhle postavu použít v Guardians of the Galaxy Vol. 2, ale třeba v budoucnu dojde k dohodě mezi Marvelem a Foxem, stejně jako v případě Marvelu a Sony u Spider-Mana a režisér bude moci Annihiluse použít.

Pokud tohoto padoucha neznáte, tak je jde o vládce takzvané Negativní zóny, který dokáže létat, je extrémně silný, odolný a s pomocí takzvané Cosmic Control Rod dokáže ovlivňovat molekulární strukturu nebo vysílat energetické výboje.

Postavu stvořili Jack Kirby a Stan Lee už v roce 1968 a za dobu své existence se dostala do střetu jak se zmíněnou Fantastickou čtyřkou, tak třeba se Star-Lordem, Draxem nebo dokonce Galactusem.

Když už padla zmínka o Stanu Lee, tak v nedávné době spoustu lidí zaskočilo to, když bylo prozrazeno, že komiksový král ztvárňoval ve všech filmech inspirovaných komiksy od Marvelu jednu a tu samou postavu.

V Guardians of the Galaxy Vol. 2 bylo naznačeno, že by to mohl být jedním z členů národa Watchers (stvořili je Stan Lee a Jack Kirby). Jde o velmi mocné bytosti, které dokáží manipulovat s prostorem a časem, takže by pro ně nebyl problém objevit se v jakémkoliv časovém období. Co na tuhle teorii říká James Gunn?

"Jedna věc, která mi přijde zábavná a zajímavá je fakt, že si lidé mysleli, že je Stan Lee Watcher a všechna tahle camea jsou součástí toho, že je Watcher. Takže Stan Lee, jako chlápek, který pradvěpodobně pracuje pro rasu Watchers, to mi přišlo jako zábavný prvek marvelovského filmového universa. A ano, vím, že jsem udělal chybu. Přiznávám to, protože Guardians of the Galaxy 2 se teoreticky odehrávají v roce 2014, což je před Infinity War. A Stan Lee ve filmu říká, ´To bylo v době, kdy jsem pracoval pro Fed Ex,´ což bylo v Civil War. Zkazil jsem to, nepřemýšlel jsem. Ale řeknu, že Stan Lee pravděpodobně použil tohle přestrojení za Fed Ex pracovníka více než jednou."

Stručně řečeno jde o omyl v časové posloupnosti. Captain America: Občanská válka (2016) se odehrává v roce 2016. V tomto filmu měl Stan Lee cameo jako kurýr společnosti Fed Ex. Strážci Galaxie 2 jsou pak zasazeni do roku 2014, tím pádem v nich Stan Lee odkazuje na událost, ke které dojde až za 2 roky. Ale jde o drobnost, které si asi málokdo všiml. Nebo jste ji zaznamenali?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat