Režisér Avengers hodně pomohl zábavnosti Guardians of the Galaxy. A jakou obří sumu by mohla vydělat dvojka?

Joss Whedon měl radu pro Jamese Gunna.

Joss Whedon se blýskl díky dvěma dílům Avengers, ale nejen to, navíc má i částečnou zásluhu na tom, že byli první Guardians of the Galaxy tak povedení. Dal totiž režisérovi Jamesovi Gunnovi radu. Jakou? To prozradil právě James:

"Když Joss Whedon četl první verzi scénáře, který jsem napsal pro Guardians of the Galaxy, myslel si, že to není dost ´Gunnovské´. Popravdě jsem se držet zpátky. Měl jsem strach natočit velký komerční film, musel jsem to natočit jako jiné filmy. Joss řekl, ´Líbí se mi části, které jsou ´Gunnovské. Prostě to udělej víc ´Gunnovské´. A to bylo to, co jsem udělal. Byl jsem rád, že povzbudil mé sebevědomí."

Nakonec se tedy James rozhodl nedržet se zpátky a byl to dobrý krok. Strážci se trošku liší od většiny marvelovských filmů, jsou více uvolnění a hraví a to je to, co je dělá tak zábavnými. A nebýt Josse, možná bychom dostali další slušnou, ale standardní marvelovku a to by byla škoda.

Jednička byla velmi úspěšná a díky tomu si od včerejška můžeme užít dvojku. V jejím případě se očekávají velké věci. Respektive velké zisky. Odhaduje se, že by si za první víkend mohla odnést z amerických kin mezi 140 až 160 miliony dolarů.

To je výrazně více, než s čím startoval původní film, ten získal 94 milionů dolarů. Jenže šlo o první díl a mnoho lidí si nebylo jistých, co očekávat. Teď to vědí a věří se, že se poženou do kin ve velkém.

Uvidíme, jestli jsou odhady správné. Pokud jde o recenze, tak se většina z nich shoduje, že jde o zábavnou podívanou. Někteří novináři tvrdí, že ne tak povedenou jako jednička, jiní tvrdí, že se jí vyrovná, ale většina věří, že za návštěvu kina film určitě stojí.

Zdroj: MovieMaker
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat