Po 40 letech byl odhalen důvod, jak došlo k jednomu z nejpodivnějších momentů ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

O které scéně je řeč?

Všímavé oko jistě zaznamenalo, že v kultovním sci-fi Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) byla scéna, ve které se jeden Stormtrooper během průchodu dveřmi praštil do hlavy. A představitel daného imperiálního vojáka Laurie Goode popsal, jak se daná situace odehrála:

"Během druhého dne natáčení se u mě projevila nervozita. Uprostřed rána jsem musel třikrát nebo čtyřikrát na toaletu. Převlékl jsem se a vrátil se na plac, měl jsem ale pocit, že musím zpět na pánské toalety, jenže mě umístili do záběru. Někdy během čtvrtého pokusu jsem se zamotal a ucítil jsem, jak mi kručí v žaludku a ´bang´, praštil jsem se do hlavy! Nešel jsem příliš rychle, spíše jsem se o dveře otřel, takže to nebolelo, ale nikdo nezakřičel ´střih´, takže jsem si myslel, že záběr není dost široký, abych v něm byl."

Jenže záběr dost široký byl a stala se z toho jedna z nejzábavnějších chvilek ze Star Wars. Ale stále ještě neznáme odpověď na to, proč ve filmu zůstala. Člověk by očekával, že skončí na podlaze střižny, ale to se očividně nestalo.

Kdoví, jaký pro to byl důvod, jestli šlo o nepozornost nebo záměr, ale je to vlastně fuk, hlavní je, že nám byla scéna nabídnuta.

Uvidíme, jestli se něčeho podobného dočkáme v osmé epizodě nazvané Poslední z Jediů, která bude mít premiéru 14. prosince tohoto roku.

Zdroj: THR

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat