Mezi prvním a druhým dílem Avatara bude pauza 11 let. Nebojí se režisér, že diváci za tak dlouhou dobu ztratí zájem?

Jamese Camerona dlouhá pauza netrápí.

Původně se věřilo, že Avatar 2 dorazí do kin v roce 2018, což by znamenalo, že mezi prvním a druhým filmem bude rozestup nějakých 9 let. Ovšem, později bylo oznámeno, že Avatar 2 bude mít premiéru až 18. prosince 2020. Pauza tak bude nějakých 11 let, což je ve filmovém světě hodně dlouhá doba a klidně by se mohlo stát, že zájem fanoušků opadne. Ale režiséra Jamese Camerona netrápí, že filmy od sebe bude dělit více než jedna dekáda:

"Mezi Terminátorem a Terminátorem 2: Soudný den byl rozestup sedm let, mezi Vetřelcem a Vetřelci byl rozestup sedm let. Začíná být očividné, že mezi Avatarem a Avatarem 2 bude rozestup delší než deset let. Ale Avatar 2 bude ne s příslibem, ale jistotou tří dalších filmů a to je pro publikum odlišný koncept. A důvodem pro spoustu odkladů je vytvoření celkové vize."

Tvůrci se opravdu nehodlají držet zkrátka, pokud jde o počet dalších filmů a naplánovali rovnou čtyři další (dvojku na rok 2020, trojku na rok 2021, čtyřku na 2024 a pětku na rok 2025), takže dlouhá pauza bude fanouškům vynahrazena opravdu bohatě.

Ale nejde jen o kvantitu, ale také o kvalitu, takže snad filmaři tentokrát zpracují i na ději, který byl v případě prvního dílu ne úplně ideální.

Vadí vám, že se na dalšího Avatara čeká tak dlouho?

Zdroj: CNN
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat