Hackeři se snaží vytřískat peníze ze společnosti Disney, pokud je nedostanou, zveřejní nové Piráty z Karibiku

Disney řeší nepěkný problém.

Hackeři jsou v poslední době hodně aktivní, stále se ještě řeší situace, kdy byly napadeny statisíce počítačů s tím, že hackeři vyžadovali po uživatelích peníze za to, že jim zpřístupní jejich data.

A to není všechno, jiné zlobivé holky a kluci za monitorem zacílili i na společnost Disney, kterou vydírají. Jakou mají hackeři na Disney páku? Podle všeho vyhrožují tím, že pokud jim firma nezaplatí blíže neupřesněnou (a prý hodně velkou) sumu v Bitcoinech, po částech zveřejní na internetu film Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta.

SOUVISEJÍCÍ: JOHNNY DEPP DĚLAL NA NATÁČENÍ PÁTÝCH PIRÁTŮ Z KARIBIKU PĚKNÉ PROBLÉMY. PRODUCENT SE HO ZASTAL

Disney rozhodně nemá v plánu jim vyhovět a spojil své síly s FBI. Společně se snaží vypátrat, kdo má "koule" na to, snažit se vyždímat z Mickey Mouse jeho těžce vydělané peníze.

Podle bývalého hackera Hectora Monsegura, který aktuálně pracuje pro FBI, ale bude hodně obtížné zjistit, kdo za celou akcí stojí, hackeři nejsou žádná "béčka" a je jim jasné, že se o to někdo bude pokoušet a tak jsou hodně opatrní.

Disney tak musí být hodně nervózní, speciálně s ohledem na to, že nedávno se něco podobného přihodili Netflixu. Po něm hackeři chtěli, aby jim zaplatil nebo vypustí do světa deset dílů nové řady hitového seriálu Orange is the New Black. Netflix to odmítl. Jak to skončilo? Řekněme to tak, že premiéra páté řady seriálu ještě neproběhla, ale plno lidí už mělo šanci oněch deset epizod zhlédnout...

Pátí Piráti z Karibiku budou mít premiéru 25. května.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat