Docela překvapivá informace, bez komiksů od Marvelu by možná nevznikla Hra o trůny

George R.R. Martin začal psát díky komiksům.

George R.R. Martin má díky sérii knih Píseň ohně a ledu a seriálu na její motivy Game of Thrones miliony fanoušků i dolarů. A svým způsobem za svůj úspěch vděčí i komiksovému vydavatelství Marvel.

Marvelovský komiks Fantastická čtyřka totiž George "nakopl", pokud jde o psaní. Vše odstartovalo díky dopisu, který George napsal Marvelu. Vyšlo to najevo v nové dokumentární sérii Superheroes Decoded stanice History. Dopis byl adresovaný Stanu Lee a Jacku Kirbymu, nejvýraznějším tvůrců Marvelu:

"Drahý Stane a Jacku, 

    F.F. #17 byl skvělejší než skvělý. Ještě teď mám k tomu velkou úctu a snažím se dokázat nemožné, čímž je popsat to. Bylo to naprosto ohromující, ultimátní, vrcholné! Nemůžu pochopit, jak se vám podařilo napěchovat takové množství akce na tak málo stránek. Bude to žít navždy jako jeden z nejlepších F.F. komiksů, které kdy byly vytištěny, vlastně jeden z nejlepších komiksů vůbec. V jiných komiksech můžete vidět věci jako hrdina, který spadne do šachty, hrdinka, který si splete vynálezce hraček s kriminálníkem a prezidenta USA, který opustí jednání, jenž může ovlivnit osud světa, aby uložil svou dceru do postele. Epický příběh, velkolepost a vzrušení, to není vše, co dělá tento komiks skvělým. Prvotřídní byly také dopisy od čtenářů. Téměř jsem zemřel, když jsem uviděl dopis Paula Gambacciniho (britský moderátor, jehož dopisy se během jeho teenagerovského věku často objevovaly v sekci dopisů od čtenářů v různých komiksech, pozn. redakce) . Opravdu jste dokázali změnit jeho styl, tento dopis bylo úplně něco jiného, než ten, který jste vytiskli v F.F. #9. Vaše obálka hlásá - NEJLEPŠÍ KOMIKSOVÝ MAGAZÍN NA SVĚTĚ! Brilantní! Byli jste skoro nejhorším magazínem na světě, když jste začali, ale vytyčili jste si cíl a dosáhli jste ho! Vlastně víc než to, pokud byste byli jen z poloviny tak dobří, jako jste dnes, stále byste byli nejlepším magazínem na světě."

George k dopisu přidal také adresu a díky tomu se mu začali ozývat další fanoušci komiksů. A to i tací, kteří vytvářeli různé fanouškovské magazíny a jelikož George viděl, že jejich kvalita není úplně ideální, začal do nich výrazně přispívat a tak odstartovala jeho spisovatelská kariéra. A z fanouška se v následujících letech stal někdo, kdo má sám zástupy obdivovatelů.

Mimochodem, na dopis odpověděl sám Stan Lee, který poděkoval za milá slova.

Hra o trůny se na obrazovky vrátí 16. července.

Zdroj: YouTube
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat