Ztraceni: Původní konec kultovního seriálu Lost měl být výbušný

Jak měl seriál skončit?

Lost/Ztraceni jsou často zmiňováni jako jeden ze seriálů, jejichž konec nebyl takový, jak diváci doufali. Ale jak to tak vypadá, závěr měl být původně odlišný od toho, kterého jsme se dočkali. To prozradil jeden z tvůrců Damon Lindelof, který se podělil o to, že důležitou roli měl sehrát vulkán:

"Otázka vždy byla, jak jednoduše zobrazíte a zdramatizujete myšlenku, že samotný ostrov je tím, co chrání svět před pekelným ohněm a zatracením? Odpověď byla sopka. Vulkán byl v průběhu série nečinný, ale s tím, jak se blížilo finální zúčtování, ostrov začal být nestabilní a sopka hrozila výbuchem. Měli jsme mít množství seismické aktivity a nakonec mělo dojít k velkému střetu sil dobra a sil zla, který by skončil tak, že by se Jack a Muž v černém ocitli uprostřed lávy. Láva by vyvěrala všude!"

Nakonec ale zůstalo jen u myšlenky, protože jednoduše nebylo dost peněz na to, aby daná scéna vypadala tak bombasticky, jak si tvůrci přáli.

"Další věcí bylo to, že jsme si vzpomněli na Pomstu Sithů a velký epický souboj mezi Anakinem a Obi-Wanem Kenobi uprostřed sopečné planety. Věděli jsme, že ať už to uděláme jakkoliv, bude to ve srovnání s tím vypadat dětinsky."

Zní vám tento konec lépe než ten, který jsme nakonec viděli?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat