Živí mrtví: Proč Jon Bernthal přijal roli v seriálu, i když věděl, že jeho postavu zabijí?

Co ho k tomu vedlo?

Shane byl jednou z důležitých postav z The Walking Dead, ale v seriálu dlouho nevydržel. Jeho postava byla zabita ve druhé řadě. A jeho představitel Jon Bernthal to věděl už v době, kdy roli přijímal. Přesto se rozhodl vzít tuhle krátkou práci:

"Když jsem do toho šel, věděl jsem to. Během konkurzního procesu se všichni muži, které zkoušeli, museli ucházet jak o roli Ricka, tak Shanea a Frankovi (Frank Darabont, tvůrce seriálu, pozn. redakce) jsem dal najevo, že se chci ucházet o roli Shane. To bylo to, co jsem chtěl a on řekl, ´Víš, on nepřežije...´ a já na to, ´To je ta postava. Ten chlapík, který má začátek, prostředek i konec,´ a mnohdy nedostanete takovou postavu. A to já docela preferuji. Byl jsem rád, že jsem věděl, že zemře. Byl jsem rád, že jsem věděl, že přijde o rozum. Byl jsem rád, že jsem v tom mohl být a to napříč spektrem - byl jsem nejlepším možným kamarádem a milujícím mužem a věděl jsem, že se budu muset vydat na místo, na které se vydal. Myslím si, že to byla skvělá příležitost a jsem opravdu vděčný Franku Darabontovi, že mi ji dal."

Je pravda, že může být docela úleva, vědět, jaký bude osud vaší postavy a mít tak možnost se podle toho zařídit. Pro další herce je asi dost obtížné, být neustále nervózní z toho, zda v dalších epizodách jejich postava "nezařve". Samozřejmě, komiks jim může něco naznačit, ale tvůrci se ne vždy drží předlohy.

I v osmé řadě se určitě dočkáme pár velkých smrtí, ale těžko říct, kdo to schytá. Nová série začne zřejmě v říjnu, pokud to ovšem nezkomplikuje stávka scenáristů.

Jona si budeme v tomto roce moci užít v dalším komiksovém seriálu a to Punisher.

Zdroj: IGN
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat