Šéf DC si sype popel na hlavu. Komiksovým filmům od DC prý chybí srdce, humor a hrdinskost

Co by potřebovalo zlepšit?

Filmy od komiksového gigantu DC jsou sice finančně úspěšné, ale ne vždy jsou zrovna skvostné. A jak to tak vypadá, šéf kreativní divize DC Geoff Johns si je toho vědom. Společně s režisérkou Wonder Woman Patty Jenkins se během diskuse na akci Wondercon shodli na tom, že filmy od DC nutně potřebují tři věci a to Srdce, Humor a Hrdinskost.

S tím se asi dá souhlasit. Především s prvními dvěma věcmi. Komiskovky od DC jsou obvykle hodně bombastické, ale opravdu postrádají "srdce". Jinak řečeno, diváka nechávají spíše emocionálně chladným.

Pokud jde o humor, tak to je veřejným tajemstvím. Filmy od DC se berou hodně vážně. Je pravděpodobné, že za to může Nolanova batmanovská trilogie, která byla velmi depresivní a také úspěšná. Jenže temná atmosféra nesluší každému komiksovému filmu. Tvůrci od DC si ale obvykle myslí opak a vyhýbají se humoru jako Superman kryptonitu.

Co se týče hrdinskosti, tak tady jsem trošku na rozpacích. Neřekl bych, že zrovna tohle DC chybí. Například takový Muž z oceli (2013) byl heroický až dost (vyjma drsného závěru), takže absenci hrdinskosti byl DC filmům asi nevyčítal.

Dá se předpokládat, že Patty Jenkins věří, že její Wonder Woman nabídne všechny tři aspekty, o kterých byla řeč. A je pravdou, že první reakce na film jsou docela pozitivní. My si budeme moci udělat názor 1. června.

SOUVISEJÍCÍ: WONDER WOMAN JE LEPŠÍ NEŽ SUICIDE SQUAD, TVRDÍ PRVNÍ NÁZORY

Co podle vás chybí DC filmům?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat