Power Rangers: Ve filmu je lesbická hrdinka. A v Rusku z toho šílí

Moc se jim to nelíbí.

O víkendu měl v USA premiéru filmový spektákl Power Rangers, který odstartoval relativně slušně (premiérové tržby byly 40,5 milionů dolarů) a recenze také nehodnotí nové Strážce vesmíru úplně špatně.

Ovšem, zatímco v zemi neomezených možností je přijetí spíše vřelé, v Rusku naopak chladné. Důvod je očekávatelný, tamějším hlavounům se vůbec nelíbí, že je jedna z postav (žlutý strážce v podání Becky G) na holky.

Někteří politici dokonce volají po tom, aby byl film v Rusku úplně zakázán, ale vypadá to, že k tomu nedojde. Nicméně Strážci vesmíru dostali přístupnost 18+, což je ta nejvyšší, kterou můžou cenzoři udělit.

Politik Vitaly Milonov se do filmu pustil hodně drsně:

"Pokud je v naší zemi zakázána fašistická ideologie, pak filmy jako ten od Dean Israelita by měly být zakázány jako první."

Není to poprvé, co má film v Rusku problémy kvůli homosexuální tématice, nedávno se například pod palbu kritiky ruských hlavounů dostala Kráska a zvíře.

V Rusku je často uplatňován zákon proti propagaci homosexuality, který zakazuje (nebo výrazně omezuje) ukazovat ve filmech, seriálech a knihách gay témata a postavy. A tamější politici ho využívají velmi rádi.

Naštěstí filmová studia obvykle nestáhnou uši a nevystříhávají "sporné" scény. Nedošlo k tomu ani v případě Power Rangers, což je jen a jen dobře. Sympatický lesbička na plátně vývoj dětí rozhodně neohrozí.


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat