"Oteplí se?" Který ze Strážců Galaxie by mohl být gay? A dají se Poe a Finn ze Star Wars dohromady?

It´s OK to be gay.

Disney nedávno přepsal historii, když ve filmu Kráska a zvíře (2017) představil gay postavu. A tak se někteří lidé ptají, jestli se i v jeho jiných projektech dočkáme kluků, kteří mají rádi kluky a holek, které preferují holky.

Padla například otázka, jestli nějaký ze Strážců Galaxie není náhodou gay. Na to režisér James Gunn odpověděl:

"Na světě je spousta homosexuálních lidí. Na světě je spousta bisexuálních lidí. Ve filmovém universu Marvel je spousta postav. Příliš jsme se zatím nezabývali sexualitou žádné z těchto postav. Víme, že Gamora a Quill k sobě něco cítí. To je zatím jediný sexuální vztah, který v Guardians existuje. Víme, že Drax měl v minulosti manželku, takže projevuje určitý zájem o ženy. Ale opravdu nevíme, kdo je gay a kdo ne. Může to být kterýkoliv z nich."

Třeba to bude Groot, ten má pořádnou kládu (pardon, tomu jsem nemohl odolat :)).

Gunn tedy nechává tuhle možnost otevřenou a je možné, že se v budoucnu dozvíme, že některý z hlavních hrdinů dává přednost stejnému pohlaví.

A co v případě Star Wars, které také spadají pod Disneyho? Je možné, že by třeba Finn (John Boyega) a Poe (Oscar Isaac) mohli skončit spolu? Co na to šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy?

"V následujících šesti nebo osmi měsících budeme mít nějaké schůzky ohledně příběhů, na kterých budeme pracovat. Po 40 letech dobrodružství mají lidé spoustu informací a teorií o tom, kterým směrem se tyhle příběhy mohou vydat a někdy se z těchto teorií stanou nápady, které vyslechneme, přečteme a věnujeme jim pozornost. Je jasné, že fanoušci jsou stejnými znalci série jako my."

To je velmi obecná odpověď, ale mezi řádky se dá vyčíst, že je to něco, co by se eventuálně mohlo přihodit. A rozhodně by to byl odvážný krok. Gay pár ve filmech, ve kterých se šermuje světelným meči? Umím si představit tu hromadu vtípků, které by se přes noc vyrojily.

Druzí Guardians of the Galaxy mají premiéru 4. května, Star Wars: Poslední z Jediů 14. prosince.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat