Jak režisér James Cameron "přečůral" novináře, když se do něj tvrdě pustili kvůli filmu Titanic?

Vyzrál na ně.

Není až tak výjimečné, že se filmy dočkají kritiky už předtím, než je vůbec má šanci někdo vidět. A něco podobného se odehrálo i v případě Titanic (1997)  Jak se s tím popral režisér James Cameron?

"Navrhl jsem to, že nejlepším způsobem, jak se vypořádat s negativním názory médií je udělat krok zpátky. Ustoupit od posilování jejich výsměchu a nechat je, aby padla na ústa. Mohla živit negativní příběhy jen po určitou dobu. V prosinci už to trvalo dost dlouho a musela přijít s něčím novým. A to nové byla skutečnost, že film byl vlastně dobrý a stál za to všechno drama, které provázelo produkci. Mou inspirací bylo bojové umění aikido, kde použijete protivníkův pohyb proti němu a porazíte ho. Tisk útočil tak agresivně, že jediný způsob, jak ho vyvést z rovnováhy bylo ustoupit a nechat ho vzlétnout a padnout díky jeho vlastní setrvačnosti."

Během natáčení filmu se objevovaly zvěsti, že Cameron prostě nemá na to, aby natočil povedenou podívanou o osudu Titanicu. Ale režisér se rozhodl nepodporovat tyhle domněnky a jednoduše se přestal bránit a nechal novináře, aby vystříleli všechnu munici. Vyšlo to, nakonec museli sklopit uši a jistě si sypali popel na hlavu, když film vydělal 2,19 miliardy dolarů, ale navíc posbíral rekordních 11 Oscarů.

A jak se film líbil vám?

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat