Hra o trůny: Herci ze seriálu zřejmě budou mít nejvyšší platy v historii existence televize

Drobné to opravdu nejsou.

Game of Thrones je úspěšný seriál. Velmi úspěšný seriál. A herci z něj tím pádem dostávají za svou účast velmi slušné peníze. V minulosti si pětice hvězd (Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Peter Dinklage a Nikolaj Coster-Waldau) za jeden díl odnesla pěkných 500 tisíc dolarů, ale zdá se, že v případě sedmé a finální osmé řady se dočkají velmi výrazného navýšení.

A když říkám velmi výrazného, myslím to vážně. Podle některých zdrojů získají za jeden díl neuvěřitelné 2 miliony liber. Pokud jde to pravda, pak se z herců stanou nejlépe placené seriálové hvězdy v historii.

HBO si ale očividně může dovolit, hýčkat si zmíněné celebrity. Seriál se vysílá v cca 170 zemích a generuje jim pěkné peníze. Tak pěkné, že je stanice ochotna zaplatit za jednu epizodu zhruba 10 milionů dolarů. A bylo naznačeno, že u následujících dvou řad dojde k výraznému navýšení rozpočtu.

Není divu, že se HBO hodlá plácnout přes kapsu v případě investic do seriálu, když se rozhodlo nabídnout hercům tak luxusní mzdu.

Sedmidílná sedmá řada bude mít premiéru 16. července.

Zdroj: DailyExpress
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat