Hra o trůny: Tvůrci seriálu netušili, jak má vypadat Železný trůn

Jak to?

Nedílnou součástí Game of Thrones je Železný trůn. Pase po něm hromada lidí, kdy jsou skoro všichni schopni udělat cokoliv, aby na něj mohli usednout. A všichni fandové (a že jich je) velmi dobře znají seriálovou podobu trůnu.

Ale původně měli tvůrci seriálu docela problém s tím, aby si dokázali představit, jak bude trůn vypadat. To prozradila Anne Groell, která pracuje jako editorka na ilustrované verzi Hry o trůny. Ta prohlásila, že si umělci nebyli jistí, jak trůn nakreslit, i když se ponořili do knih a pečlivě studovali vše, co o něm George R.R. Martin napsal:

"Nakonec řekl, ´Je 10 až 16 stop od země, se schody, které vedou nahoru jako by to byla skluzavka.´ Já na to říkám, ´Jasně, ale nikde v knihách jsi to nepsal´ Je to něco, co ráda nazývám ´syndrom neviditelné hlavy´, kdy si spisovatelé rádi myslí, že jim ostatní vidí do hlavy a vidí jejich vizi, kterou mají. Ale pokud to není na stránce, pak to neuvidíte." 

Ale nakonec si tvůrci poradili a Železný trůn nedopadl vůbec zle. A dokonce je v něm zataven i meč Gandalfa z Pána prstenů.

Jak se líbí trůn vám?

Zdroj: Vanity Fair
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat