Hra o trůny: Jak unikly první epizody na internet? Vypustilo je prý samo HBO

Odvážné tvrzení.

HBO se prezentuje jako rázný bojovník proti nelegálnímu šíření svých seriálů, speciálně pak Game of Thrones. Ta ostatně patří v posledních letech mezi nejstahovanější projekty vůbec a kabelová stanice neustále přichází s různými metodami, jak tomu zabránit. Je tak velmi překvapivé, že jeden z herců ze Hry o trůny prohlásil, že za únikem seriálu na internet stojí samo HBO:

"Čím je to tajnější, tím je to speciálnější. A u Hry o trůny to určitě platí. Oni záměrně matou dav a dávají jim drobky, aby je poslali špatným směrem. Tak pro příklad minulá řada, věřím, že prvních několik epizod bylo ukradeno a staženo online a všichni je viděli předtím, než byl seriál vysílán a všichni byli naštvaní na HBO a nevím, co. Nevím, jestli si to pamatujete. A jsem si skoro jistý, že tyhle čtyři epizody nechalo uniknout samo HBO. Děje se tu hromada zmatků. Nemůžu vám říct, jestli je to jisté; je to jen můj názor, ale jsou to hry; všichni hrají tyhle hry."

Tohle odvážné tvrzení pochází od Alexandera Siddiga (princ Doran Martell) a nutno poznamenat, že je to velmi zajímavé "obvinění", které by si asi nedovolil zveřejnit ještě v době, kdy v seriálu působil. Teď už se ale v Game of Thrones neobjevuje, takže může být otevřenější. I tak mi to ale přijde jako hodně tenký led, na který vkročil. Dokážu si představit, že zástupci HBO nebudou nadšení.

Ale pokud je to pravda, není to vůbec špatná taktika. "Zaháčkovat" diváky prvními čtyřmi díly a ti si pak zaplatí HBO, aby mohli vidět zbytek. Jistě, že by to neudělali všichni, ale slušné množství určitě.

Kde je pravda, se asi nedozvíme. To, zda šlo o záměr nebo byly dané epizody ukradeny, asi zůstane tajemstvím. Co myslíte vy?

Zdroj: StarTrek.com
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat