Hra o trůny: Proč je dobře, že bude mít další řada méně dílů?

Vysvětlila představitelka Aryi Stark.

Fanoušci Game of Thrones se stále těžce smiřují s rozhodnutím, že sedmá a osmá řada budou mít méně epizod, než je zvykem (zřejmě 7 a 6). Ale Maisie Williams (Arya Stark) je toho názoru, že na všem špatném je něco dobrého:

"Je to na houby pro publikum, protože ono miluje epizody, ale to, co se seriálem nikdy neuděláme, je, že ho budeme zbytečně protahovat, takže jsem kvůli tomu nadšená. Příliš seriálů začne jako skvělý seriál a v šesté řadě je to o vydělávání peněz a chtějí napsat více dílů, aby vydělali. Tenhle pořad vydělává spoustu peněz a bylo by pro HBO snadné udělat něco jako ´natočíme další čtyři řady a rozšíříme je na 12 dílů.´ Skutečně respektuji Davida a Dana (David Benioff a D. B. Weiss, tvůrci seriálu, pozn. redakce), že si stojí za svým a pro HBO je to, ´Ne... odvyprávíme tento příběh a ukončíme to a bude to definitivní." 

Je na místě připomenout, že zástupci HBO se sice vyjádřili v tom smyslu, že by byli rádi, pokud by vzniklo více řad, ale také dodali, že plně respektují rozhodnutí tvůrců, což je dobře, protože Maisie má pravdu, existuje nemálo případů toho, že seriály běží ještě roky poté, co mají to nejlepší za sebou.

"Všechno dobré jednou končí nebo už to není dobré. Nebude to trvat věčně a my jsme udělali, co jsme udělat chtěli, takže je čas to ukončit a bude to mít konec, který to vždy mělo mít a je velmi unikátní. David a Dan měli rozmyšlený konec, nevěděli, že dojde ke změně názoru a nakonec nám bude umožněno natočit více řad - na začátku jsme chtěli natočit jen jednu. Začali s tím, když měli v dohledu konec a je tak vzrušující se tomu blížit... Jsem prostě jen nadšená, že zase uvidíme ostatní - začneme v tomto roce později, protože přišla zima, což se nemůže stát ve slunečném Belfastu."

To už se ví nějakou dobu, že první klapka padne později, protože tvůrci potřebují pochmurnější počasí. Výsledkem toho ale je, že sedmou sérii uvidíme později, než je zvykem. Mluví se o létě.

Zdroj: Variety


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat