Recenze: Fear The Walking Dead S02E06 (Sicut Cervus)

Vítejte v ráji. POZOR, SPOILERY!!!

Zřejmě je to za námi. Co? Plavba po moři. Alespoň na chvíli. Ústřední postavy Živých mrtvých: Počátek konce dorazily do "ráje". Místa, o kterém Victor Strand (Colman Domingo) několikrát mluvil. Ale je vám asi jasné, že není všechno zlato, co se třpytí.

Stačí, abyste měli za sebou pár řad bratrského seriálu The Walking Dead, aby vám došlo, že pokud se některé místo jeví jako bezpečné útočiště, je to obvykle mylný dojem a za moment se objeví někdo, kdo vás chce namlít do klobás nebo něco podobného.

Fear the Walking Dead recykluje jednu ze zápletek, které jsme právě v Živých mrtvých viděli. Konkrétně jsme svědky toho, že někteří lidé "skladují" zombíky a nehodlají je poslat na onen svět.

Pokud se nepletu, něco podobného jsme viděli ve druhé řadě The Walking Dead. Trochu to v případě scenáristů Fear the Walking Dead působí jako lenost, když si musejí vypůjčit už použitý námět.

Ale pozitivní je, že je tahle idea rozpracována docela dobře a žena, která nemrtvé chrání, Celia (Marlene Forte) je nám prezentována sice jako na první pohled milá dáma, ale velmi rychle zjistíme, že to není někdo, koho si chce člověk znepřátelit.

Ovšem, docela mě zaráží, že očividně inteligentní dáma nechá pár tuctů zombíků bez dozoru a může se k nim dostat v podstatě kdokoliv, dokonce i malé děti. To nepůsobí jako úplně moudré rozhodnutí.

Láska (skoro) až za hrob

Podobným termínem bych označil i to, že Strand hodlal spáchat sebevraždu, protože byl jeho partner Thomas (Dougray Scott) pokousán a Victor ho v tom nechtěl nechat samotného.

Díkybohu to Strand nedotáhl do konce, protože pokud ano, asi bych si ťukal na čelo. Stát se dobrovolně bezmyšlenkovitým monstrem? Strand nám byl prezentován jako inteligentní člověk a ano, láska je mocná, ale až tak mocná, že by se chytrá osoba uchýlila k dobrovolné "zombifikaci"? O tom dost pochybuji.

Hodně mě zajímá, co mají tvůrci v plánu s Chrisem (Lorenzo James Henrie). Zatím to byl otravný puberťák, který dělal jednu ptákovinu za druhou. Teď se z něj zřejmě klube otravný psychopat.

Nejsem proti, aby se z něj stal, s prominutím, prvotřídní "magor". Takhle alespoň budeme znát důvod, proč se chová jako... ani nevím, jak to slušně nazvat.

Nejvíc na nervy mi sice leze Chris, ale dotahuje ho i Madison (Kim Dickens), která neustále nahazuje svou pózu "drsná ochranitelská matka" a to i ve chvílích, když to ještě ani není potřeba. Je to sice hezké, že se stará o své děti, ale nemusí každých pět minut dělat ramena.

Trochu zmatený jsem z Nicka (Frank Dillane). Nedávno to byl ještě umaštěný feťák a najednou je z něj někdo, kdo připomíná kombinaci nájemného vraha a pasáka. Nějak mi unikla chvíle, kdy došlo k tomuto přerodu, ale je na tom minimálně jedna dobrá věc, alespoň se učesal.

Čím dále je šestá řada, tím více mi vadí, jak scenáristé pracují s postavami. Je jich tu docela dost, ale zajímavé jsou snad jen dvě a to zmíněný Strand a Salazar (Rubén Blades). Ale pokud jde o ostatní, tak jsou nevýrazní nebo otravní a díl od dílu je to horší.

Mimochodem, aktuální epizoda nabídla i trochu akce, ale střet s pár desítkami zombie byl bohužel hodně rychlý a ne moc efektní. Když si vzpomenu na některé scény z The Walking Dead, tak tohle byl hodně slabý odvar.

Ve zkratce:

Nový díl recykluje zápletku z The Walking Dead, ale nabízí ji v docela zajímavém balení. Bohužel, znovu se potvrzuje, že si scenáristé moc nevědí rady s postavami, které zůstávají hodně velkou slabinou. A docela rozčarováním byla i ne úplně skvostná akce.

Klady

+: Salazar je zajímavější a zajímavější
+: Celia

Zápory

-: Většina postav
-: Ne příliš povedený střet se zombíky


Hodnocení: 65 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat