Recenze: Fear the Walking Dead S02E05 (Captive) - Pojďme dlouho mluvit a nic nedělat

Další hodně pomalý díl.

Pátá epizoda druhé řady Živí mrtvý: Počátek konce patří k těm, kde se hodně mluví a málo koná. Pokud pomineme posledních pár minut, tak se v podstatě jen povídá, povídá a povídá. To nemusí být zákonitě špatná věc, ale je nutné, aby dialogy byly zajímavé. A tentokrát to platí tak v polovině případů. 

Díl nazvaný trefně Captive se z části odehrává na Abigail, na které klasicky drsná Madison (Kim Dickens) a spol. drží jako zajatce jednoho z těch, kteří je přepadli. Ale také se podíváme na jiné plavidlo, kterému vládne onen neustále zmiňovaný Connor (Mark Kelly). 

Ale pokud očekáváte, že odhalíte více z toho, jak funguje skupina lidí, kterým Connor velí, tak bohužel. Párkrát se dozvíte, že každý, kdo se stane členem, musí mít, co nabídnout a zjistíte, jak si vybírají lodě, na které zaútočí, ale jinak nic. 

Ovšem, pokud jste romantické duše, tak vás jistě potěší, že se mezi Aliciou (Alycia Debnam-Carey) a Jackem (Daniel Zovatto) rodí zvláštní vztah, což je hodně podivné. On je jedním z únosců, kteří ohrozili její rodinu a přesto k němu zřejmě něco cítí (že by Stockholmský syndrom?) a na druhou stranu, on ji zná asi deset minut (dobře, nějakou dobu si s ní povídal přes vysílačku) a už je kvůli ní ochotný riskovat hněv Connora a chce jí pomoci utéct. 

Já tedy nevím, jak se rodí vztahy během zombie apokalypsy, ale tohle na mě působí dost neuvěřitelně. 

Asi nejlepším momentem na plavidle únosců byl ten, kdy se objevila dívka jménem Alex (Michelle Ang), kterou Strand (Colman Domingo) nechal umřít na moři. Její rozhovor s Travisem (Cliff Curtis) byl relativně zajímavý a jsem zvědavý, jestli to bude mít nějaké pokračování. 

Ten kluk je poděs

A co se dělo na Abigail? Nejvíce pozornosti na sebe asi strhl Reed (Jesse McCartney), který byl skvěle slizký a jeho "pokec" se Salazarem (Rubén Blades) považuji za jeden z vrcholu daného dílu. 

Salazar se ukazuje být někým, koho není radno podceňovat a očividně má za sebou hodně bohaté zkušenosti s nebezpečnými lidmi a jen tak něco ho nerozhodí. 

Naopak, pro jeho milovanou dcerku Ofelii (Mercedes Manson) se tvůrcům stále nedaří najít nějakou smysluplnější dějovou linku. Zatím se prostě čas od času zjeví, řekne dvě tři věty a zase někam zmizí. 

Pro Chrise (Lorenzo James Henrie) scenáristé ale funkci mají. Dělají z něj extrémně nesnesitelnou osinu v zadku. Chápu, že toho má chlapec za sebou hodně, ale ani to neospravedlňuje to, jaké dělá ptákoviny. 

Například zabije dříve než je nezbytné někoho, koho ostatní potřebují. A tvůrci navíc smrt Reeda nabídli doslova vteřinu poté, co se Madison dohodla na jeho výměně za unesené členy své rodiny. To je ale náhodička.

Nakonec musím upřesnit, že "jen" 95 % stopáže tvoří rozhovory, ve finále se dočkáme i jakési takési akční scény. Ale není to nic moc. A jako pěkná tečka poslouží loučení Alicie s Jackem, které by se skvěle hodilo do filmu Titanic. 

Ve zkratce:

Epizoda, která sází především na dialogy. Bohužel, ne všechny jsou zrovna zajímavé, takže se občas dostaví nuda. Naštěstí je tu pár povedených scén (například rozhovor mezi Salazarem a Reedem), ale dobrý dojem kazí Chris a jeho nevyzpytatelné chování a podivná "romantická" linie. 

Klady

+: Návrat Alex
+: Salazar a Reed

Zápory

-: Chování Chrise
-: Vztah Alicie a Jacka

Hodnocení: 65 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat