Recenze: Fear the Walking Dead S02E04 (Blood in the Streets)

Bez hromady zombíků, ale stejně docela napínavé. POZOR, SPOILERY!!!

Zatímco minulá epizoda (recenze) byla docela divoká a nabídla slušné množství akce, ta nová sice nese název Blood in the Street, ale není to kvůli tomu, že bychom se dočkali starého dobrého masakrování zombíků.

Stejně jako starší bratříček The Walking Dead i Fear the Walking Dead se nás snaží přesvědčit, že nejde o seriál, který je jen o likvidování oživlých mrtvol. A tak je nový díl poměrně pomalou podívanou, která nám dává vědět, že ve světě, který čelí zombie apokalypse, zůstávají největším nebezpečím živí lidé.

Jedna ze dvou hlavních dějových linek se zaměřuje na přepadení lodi Abigail. Jak se dalo čekat, vykecávání Alicie (Alycia Debnam-Carey) do vysílačky se neobešlo bez následků a ti, kteří byli na druhé straně se znenadání objevili na palubě a bez větších problémů zpacifikovali posádku.

Rozjelo se nám tak klasické "kriminální" drama, kdy tu máme partičku drsných únosců (jejichž šéfa hraje zpěvák Jesse McCartney) a pak hlavní hrdiny, kteří se snaží vymyslet, jak se osvobodit.

Nebudu vám nic nalhávat, není to extrémně zběsilá podívaná, většinu času jsme svědky trochu prázdných rozhovorů o ničem (ne, že by se to nedalo čekat, jejich účelem je většinou udržet pozornost útočníků), ale není to tak nudné, jak to zní.

Hlavně díky tomu, že únosci jsou docela zajímaví a navíc často mluví o někom dalším, jakési tajemné postavě, která tahá za nitky. Tu nakonec uvidíme, ale jen na chvíli. Je ale jasné, že se jí ještě dočkáme.

Docela mě překvapilo, že bez ohledu na to, že tempo zápletky s útočníky nebylo zrovna svižné, nedočkali jsme se vysloveně nudných míst. Dost mě ale zklamalo, že finální zúčtování bylo rychlejší než ejakulace panice při prvním sexu.

It´s OK to Be Gay

Druhá příběhová linie je složená hlavně (ale nejen) z flashbacků, které se týkají zatím nejzajímavější postavy ze seriálu a to Victora Stranda (Colman Domingo). O něm se skrze střípky z minulosti dozvíme docela dost nečekaných věcí.

Kromě toho, že byl podnikatel, který "přišel na buben", se dočkáme také odhalení toho, že preferuje mužskou náruč a poznáme i jeho milence. A díky tomu zjistíme, proč je Victor tak posedlý cestou do Mexika.

Je sympatické vidět Stranda i v trošku jiném světle než jen jako bezcitného nepříjemného člověka, který se skoro ničeho neštítí.

Ne, že by byl ve svém předchozím životě zrovna slušňáček, ale je nám ukázána i jeho lidská a docela sympatická stránka.

Bohužel, některé další postavy stále zůstávají na facku (Chris) a o jiných stále člověk skoro neví, pronesou jen pár vět (Ofelia).

Jinak ale šlo o povedenou epizodu, která pobaví bez ohledu na to, že je v ní asi tolik akce, jako pravého hovězího masa v hamburgerech od jednoho nejmenovaného fastfoodu.

Ve zkratce:

Poklidnější díl, který se soustředí na postavy. Dějová linka o únosu lodi je vcelku povedená, ale většinu pozornosti pro sebe ukradl Strand, respektive výlet do jeho minulosti, který byl doslova hřejivý a hlavně zábavný.

Klady

+: Flashbacky ze Strandovy minulosti
+: Zajímaví záporáci


Zápory

-: Uspěchané finále
-: Opět ne úplně ideální práce s některými postavami

Hodnocení: 80 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat